Picture
Den här designen gjorde jag i all hast på julafton innan vi åkte iväg till mormor så den blev lite slarvig. Men snabbt gick det! Jag använde depend baslack, claudia deep love, svart striper, glitterstenar från hm och hm topplack.
Så här gjorde jag:
1. Stryk på ett lager baslack.
2. Stryk på 2-3 lager av ett rött nagellack på alla naglar och låt torka.
3. Använd en svart striper och gör två streck tvärs över nageln på långfingret och måla rosetten. Man kan använda ett dottingtool eller tandpetare för att göra rosetten om man tycker att det är svårt att göra det med en pensel.
4. Stryk på ett lager topplack och tryck dit en rhinestone i mitten på rosetten.
5. Stryk på ännu ett lager topplack så att stenen sitter fast längre.
Jag trodde att stenarna skulle ramla av under natten men idag är det annandag jul och de sitter fortfarande kvar!! Det tog som sagt väldigt lite tid att göra den här designen, jag tror att det tog runt 10- 20 min med torktid.
Linnea

 
Såklart smälter snön bort just nör jag tänker göra en vinterdedign, men jaja jag gör en ändå. Lacken jag har använt mig av är Essie grow stronger, Opi Teal The Cows come home, vit striper, hm confetti kisses och seche vite. Jag började med att baslacka och måla två lager blått lack. Sedan gjorde jag snöflingor med 3 "grenar" i kanterna på några naglar och med sex eller åtta "hela" snöflingor. Efter det Gjorde jag två mindre "grenar" på varje stor "gren". Sen satte jag två rhinestones i de största snöflingorna och glitter i de mindre. Efter det använde jag en dottingtool och gjorde några runda snöflingor. Sist men inte minst målade jag lite glitterlack i dem också och topplackade.
 
Set var typ en månad sedan jag hade den här designen tror jag men blev aldrig av att lägga upp den :P
Det är iallafall ballonger, som ni kanske ser. Beskriver inte hur man gör eller vilka lack jag använt då lagvigd kommer ihåg allt. Använde iallafall pensel till denna designen.


Karin :)

 
Picture
Nu när vintern verkligen har kommit till skåne har det blivit dags för lite vintriga naglar. Först måste jag säga att jag nog tog mig lite vatten över huvudet den här gången. Det var assvårt att rita alla de där pyttiga figurerna med en striper, men resultatet blev hyfsat bra, i alla fall på vänster hand. Jag använde depend baslack, claudia deep love, broadway vit striper och essie matte about you. Så här gör du:
1. Börja med ett lager baslack.
2. Måla två eller tre lager av ett rött nagellack.
3. Använd en striper för att måla de vita figurerna och mönsterna. Detta är väldigt svårt och det tar minst 10-15 min per hand om du vill vara noga.
4. Avsluta med ett lager topplack. Det måste inte vara matt topplack men alla mina andra topplack är ganska kassa! Man skulle kunna stryka på ett lager glitter om man vill det, men det blir lätt lite för mycket och jag föredrar att lägga fokus på detaljern
Sen är allting klart!
                                                                               // Linnea